Astrology upside down

Είμαι ερευνήτρια με καλές πηγές και οι πληροφορίες που δίνω είναι ψαγμένες. Μπορεί να μην είμαι πτυχιούχος Αστρολόγος ή Φενγκσουίστρια, όμως έχω διαίσθηση και εμπειρία. 

Για να μην μετατραπεί η Νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου σε Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου

images-21

ΜΗ, Τζιζ, Don’t, Achtung! Πώς αλλιώς να το πω, ΜΗΝ πείτε …

… στον Κριό: Αποφύγετε οποιοδήποτε θέμα όπου έχετε την παρα-μικρή διαφωνία. Τονίζω το «μικρή», ακόμα και για πχ το αλάτι στο φαγητό. Το χαριτωμένο αυτό ζώδιο έχει την τάση τα τόσα να τα κάνει ΤΟΣΑ. Το πιάσατε;

… στον Ταύρο: Στο δρόμο για ένα εστιατόριο που δεν έχετε ξαναπάει, μην ανοίξετε το GPS και αρχίσετε να του δίνετε οδηγίες. Αφήστε τον ελεύθερο, να το πάρει επάνω του και να βρει αυτός τη διαδρομή γιατί τα ξέρει όλα. Μην διακόψετε τον ειρμό του και βέβαια μην ρωτήσετε οδηγίες. Θα χαθείτε και θα κάνετε 3 ώρες να φτάσετε. Όμως το σίγουρο είναι θα περάσετε καλά.

… στον Δίδυμο: Ειδικά αυτό το βράδι, αφήστε τον να τα σκεφτεί όλα αυτός. Από το πού θα πάτε ή δεν θα πάτε, μέχρι την τελευταία μπουκιά που θα παραγγείλετε. Οπλιστείτε με υπομονή και καρτερικότητα. Ας κάνει 100 ώρες. Εσείς Ζεν Νιρβάνα. Γιατί αν δεν είναι κάτι που έχει διαλέξει Αυτός, όλο και κάτι θα του βρωμάει ή θα του ξινίζει κι’ εσείς θα υποστείτε κριτική τύπου Guide Michelin.

… στον Καρκίνο: «Σ’ αγαπώ». Θα κοκκινίσει, θα πρασινίσει, κρίση πανικού. Δεν θα σηκώνει τα τηλέφωνα ούτε θα απαντάει σε μηνύματα για μια βδομάδα. Εσείς θα νομίζετε ότι δεν πρόκειται να σας ξαναδεί στον αιώνα τον άπαντα. Εκείνος πάλι όχι. Μέχρι όμως να το καταλάβετε θα αρχίσετε να ψάχνετε για τον επόμενο.

… στον Λέοντα: Μόλις ετοιμάζεστε να βγείτε. Σας κάνει κομπλιμέντο τι ωραία που είσαστε. Τον ευχαριστείτε. Μετά αυτός σιωπά. Μιλάνε τα μάτια του. Συνεχίζει να σιωπά και σας κοιτάζει έντονα. Όχι, δεν σας κάνει ερωτική εξομολόγηση. Ξυπνήστε. Έχετε 50 δευτερόλεπτα να του πείτε τι ωραίος που είναι. Συγκεκριμένα, τι φανταστικός που είναι. Μετά τα 50” τι να πω, τα θέλατε και τα πάθατε.

… στον Παρθένο: «Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε δύο εστιατόρια γι’ απόψε. Εσύ ποιο προτιμάς;». Υπογράφετε την καταδίκη σας. Θα γκρινιάζει γιατί το μπαλάκι είναι σε αυτόν να διαλέξει. Θα googlάρει για να βρει όλα τα μενού και τις κριτικές. Θα αντιπροτείνει άλλα τέσσερα. Στο τέλος θα πάτε στο χειρότερο και θα αναρωτιέται πώς την πατήσατε έτσι.

… στον Ζυγό: Είναι ξετρελαμένος μαζί σας. Σας κοιτάει στα μάτια. Η καρδιά του χτυπά για ένα τηλεφώνημά σας. Μόλις σας λέει ότι ζει μοναδικές στιγμές, για πρώτη πάντα φορά και είναι ερωτευμένος μαζί σας. Παρακαλώ μην απαντήσετε: «Κι’ εγώ το ίδιο». Θα πάει να βγάλει εισιτήριο. Για την Αυστραλία. One way. Μόνος του.

… στον Σκορπιό: Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναφορά σε πρώην δική του ή δικό σας ή οτιδήποτε. Ούτε για καλό ούτε για κακό. Τίποτα. Σα να έχει διαγραφεί από το χάρτη. Γιατί αν έστω κι’ ένα «Α, η Μαρία πήγε στην Ύδρα το Σαββατοκύριακο» ή «ο Νίκος μένει στο Παγκράτι» μπορεί να εξελιχθεί στο κεντρικό θέμα συζήτησης της ατζέντας του ΟΗΕ.

… στον Τοξότη: Όταν βγείτε το βράδι, όσο, μα όσο αργά κι’ αν πάει, όση κούραση κι’ αν νιώθετε, μην τολμήσετε, να χασμουρηθείτε. Ούτε να διανοηθείτε να κάνετε αυτό το μορφασμό με κλειστό το στόμα, θα το καταλάβει. Πιείτε καφέδες, πηγαίνετε στην τουαλέτα να ρίξετε νερό στο πρόσωπό σας. Διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή σας. Αυτό λέω μόνο.

… στον Αιγόκερω: Μόλις σας ρώτησε τι θα κάνετε αύριο το βράδι. Η κατάλληλη απάντηση είναι: «Οκ, τα λέμε. Τηλεφωνιόμαστε». Δηλαδή η κατάλληλη απάντηση αν δεν θέλετε να τον ξαναδείτε στα μάτια σας. Αν θέλετε να τον ξαναδείτε, έχετε υπόψη ότι τα κουλ και τα χαλαρά εδώ δεν περνάνε.

… στον Υδροχόο: Ό,τι ιδέα έχετε να είναι χαμηλών τόνων. Ούτε γι’ αστείο μην πετάξετε, “α πάμε εκδρομή στο καταφύγιο στην κορυφή του Ολύμπου”, γιατί τότε θα είστε άξιοι της μοίρας σας. Η δική του μοίρα είναι να ξετρελαίνεται με το απίστευτο, το απίθανο, το ακατόρθωτο. Και να τα φέρνει όλα τούμπα, τελευταία στιγμή τα πάνω κάτω. Αν θέλετε λοιπόν να είστε και οι δυο χαρούμενοι προτείνετε από την αρχή μια μέση λύση, πχ την κορυφή του Παρνασσού ή Αράχωβα τέλος πάντων που έχει και κόσμο.

… στον Ιχθύ: Μην κάνετε το λάθος να περιμένετε να πραγματοποιήσει τις καταπληκτικές ιδέες του. Βαριέται που ζει. Κατά βάθος τα περιμένει όλα από εσάς, αλλά δεν τολμά να το ομολογήσει. Τα οργανώνετε λοιπόν εσείς όλα, από το Άλφα μέχρι το Ωμέγα. Όπως σας αρέσει εσάς. Με το που θα πεταχτεί να πει κάτι άλλο, θα του αρχίσετε τη συζήτηση, θα τον αφήσετε να αυτομπουδουκλωθεί και στο τέλος θα είναι πεπεισμένος ότι όλα αυτά ήταν δική του ιδέα.

###

Συδυασμοί που σκοτώνουν 

Terpendris-Skopovoli

Παρατηρήσεις βγαλμένες από τη ζωή

Αν είστε… Κριός, σας τη σπάει ο Καρκίνος με τις υπερευαισθησίες και την κλάψα του. Το ίδιο και ο ξενέρωτος Παρθένος. Εκεί που έχετε πάρει φωτιά σας λέει «να το ξανασκεφτούμε». Άσε μας κουκλίτσα μου.

Ταύρος: Ο Κριός, φυσικά, ο μέγας ισχυρογνώμων, δοκιμάζει τα όρια της υπομονής σας. Και το Ούφο ο Ζυγός. Άσχετος μια ζωή τη μία στιγμή πετάει στα ουράνια και την άλλη πέφτει στη μαύρη απελπισία. Μέση λύση δεν…

Δίδυμος: Ο Σκορπιός γιατί δεν συγχωρεί τα λάθη των άλλων, αλλά κατεβάζει μούτρα αν τολμήσετε να διακρίνετε ένα δικό του ψεγάδι. Θέλετε να χαστουκίσετε τον Αιγόκερω. Μόλις χάσετε το κινητό σας, αμέσως έχει έτοιμο το «στα’λεγα εγώ».

Καρκίνος: Δεν εμπιστεύεστε τον Υδροχόο που μπερδεύει την πραγματικότητα με τη φαντασία, σε βαθμό παρεξήγησης. Δεν βρίσκετε άκρη με τον Τοξότη, αδύνατον να παρακολουθήσετε τον ειρμό του, όσο και να προσπαθείτε.

Λέων: Ο Ιχθύς γιατί είναι παρεξηγησιάρης και τα κρατάει όλα μέσα του. Μισείτε τον Παρθένο αυτόν και την αιώνια κριτική του.

Παρθένος: Ο Υδροχόος γιατί ό,τι τον ρωτάτε λέει «τα λέμε, τηλεφωνιόμαστε». Ο Δίδυμος που όλο φλυαρεί εκτός πραγματικότητας, εκτός θέματος, εκτός Ελλάδας, εκτός γενικά…

Ζυγός: Ο Καρκίνος γιατί they feel sorry for themselves. Oh come on! Έτσι το είπε η ελληνοαμερικάνα φίλη μου και δεν μεταφράζεται. Και ο Ταύρος. Έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο και δεν σηκώνει κουβέντα.

Σκορπιός: Ο Λέων. Απλά ο ανταγωνιστής σας. Φλυαρεί ακατάπαυστα για τις επιτυχίες του. Α και, μην σας αφήσουν στον ίδιο χώρο με τον Τοξότη πάνω από μισή ώρα…

Τοξότης: Ο Σκορπιός γιατί χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν. Ο κόπανος ο Ταύρος, που όλα τα ξέρει πια και καμία φαντασία δεν έχει.

Αιγόκερως: Αποφύγετε τον Δίδυμο. Γεννήθηκε για την καταστροφή. Ο Λέων γιατί είναι τόσο όμορφος, τόσο αρχηγός, τόσο άχρηστος.

Υδροχόος: Ο Αιγόκερως γιατί είναι ο κύριος Χωροφύλακας και μονίμως επιμένει να σας προγειώνει στην άθλια πραγματικότητα. Και ο σπαστικός Κριός γιατί 1) είναι αυταρχικός και 2) δεν κάθετε στ’ αυγά του.

Ιχθύς: Ο Τοξότης που στα καλά καθούμενα βάζει μια φωνάρα που σας τρομάζει και μετά συνεχίζει ατάραχος τη συζήτηση ενώ εσείς ψάχνετε τα υπογλώσσια. Και ο Ιχθύς. Δηλαδή ο εαυτός σας. Αυτά.

###

Θέλετε να κατακτήσετε έναν….

Υδροχόο... για να τον κερδίσετε πηγαίνετε με τον ειρμό του (go with the flow), ακολουθήστε τον από την παραλία στην κορυφή του βουνού, στο μπαρ, στο μοναστήρι κι’ όπου σας βγάλει ο δρόμος. Αν έχετε κάποια ιδέα για το πού θέλετε να πάτε, την πασάρετε σαν δική Του.

Κριό… μαγευτείτε από τη λάμψη του. Αφήστε τον να κάνει κουμάντο αλλά μην στέκεστε δίπλα του σαν χάνος. Πείτε έξυπνες ατάκες και κοιτάξτε τον έντονα στα μάτια, με νόημα. Πάρτε βιταμίνες και πιείτε πολλούς καφέδες για να αντέξετε τους ρυθμούς του.

Δίδυμο… πάνω απ’ όλα χαλαρά. Πάρτε περιοδικά, τσιγάρα κι’ αράξτε στην ξαπλώστρα, ενώ αυτός πάει στο περίπτερο, στο χωριό, στη θεία του, στο εστιατόριο. Μην ανησυχείτε. Θα επανέλθει μετά από δύο ώρες και μάλιστα δριμύτερος. Εσείς κουλ.

Λέοντα… τότε θαυμάστε τον. Συμφωνήστε με κάθε φαεινή ιδέα του. Πετάει ο γάιδαρος; Ναι και μάλιστα βλέπετε ένα σμήνος από γαϊδάρους στον ουρανό. Όχι όμως συνέχεια γιατί τον κουράζει. Έχετε το δικαίωμα να τον πειράξετε (όχι πολύ) και με χιούμορ (το εκτιμάει).

Photo by V.T.
Photo by V.T.

Ζυγό… τον ανεβάζετε στα ουράνια. Του φτιάχνετε τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση, τη μέρα. Τον τρέχετε σε εξωτικές παραλίες, ταβερνάκια, θερινά σινεμά. Δεν τον αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Γιατί αν τον αφήσετε θα βυθιστεί στα μαύρα σκοτάδια.

Τοξότη.. αυτό κι’ αν είναι εύκολο. Εφαρμόζετε την τακτική “αναπτήρα”: Ανάβεις-Σβήνεις, Ανάβεις-Σβήνεις. Καρφώστε τον με μια έντονη ματία και μετά αγνοήστε τον. Δεν υπάρχει. «Α, εσύ; Γεια, δεν σε είδα». Τέλος. Είναι δικός σας.

Αιγόκερω..  αυτό δεν είναι. Πρέπει να «αποδείξετε» ότι έχετε IQ τουλάχιστον πάνω από το μέσο όρο, μεγάλη ταλαιπωρία καλοκαιριάτικα. Και μην νομίζετε ότι με το να το παίζετε «οργάνωση» θα καταφέρετε κάτι. Με τους όμοιούς του βαριέται.

Σκορπιό… πάρα πολύ εύκολο. Τον κάνετε να ζηλέψει. Από τον/την διπλανό/ή που σας ζήτησε σπίρτα, μέχρι το παιδί στο μπαρ που σας είπε καλημέρα, τον/την κολλητό/ή σας που σας ρώτησε πού θα πάτε για μπάνιο. Όχι όμως για πολύ για να μείνετε ζωντανός/ή.

Παρθένο… ρωτήστε τον αν είναι σίγουρος ότι αυτό είναι το ζώδιό του. Αν ναι, τότε μην απελπίζεσθε, ρωτήστε τον ωροσκόπο του, που έχει το Δία, τον Άρη, κάτι άλλο τέλος πάντων. Ελπίδες υπάρχουν. Χρυσός κανόνας: δεν ανακατεύετε τις πετσέτες του και τα 32 αντιηλιακά του.

Καρκίνο… αποδείξτε του με πράξεις, όχι με πολυλογία, πόσο σωστός/ή είστε γι’ αυτόν/η. Αν δεν μιλάει πολύ, μην τον παρεξηγήσετε. Από μέσα του παρατηρεί και αναλύει κάθε σας λέξη, εδώ πάλι θέλει προσοχή να μην ξεφύγετε σαν παπατρέχας.

Ταύρο… θέλει δουλειά. Δεν είναι δύσκολο να τραβήξετε την προσοχή του αλλά το να την διατηρήσετε. Φαινομενικά είναι γήινος, στο βάθος όμως εγκεφαλικός. Συζητήστε μαζί του με επιχειρήματα, όχι αερολογίες. Έχει άποψη επί παντός επιστητού, από διατροφή μέχρι κβαντομηχανική. Αλλά μην διαφωνήσετε πολύ, γιατί δεν θα ξημερώσετε ποτέ.

Ιχθύ… ακούστε τον. Αφήστε τον να μουρμουράει, να γκρινιάζει από τις ρακέτες στην παραλία μέχρι την άδικη κοινωνία. Μην διανοηθείτε να προτείνετε λύση στα ανύπαρκτα προβλήματά του. Απλά κουνάτε με κατανόηση το κεφάλι, είτε συμφωνείτε είτε όχι. Θα σας λατρέψει.

###

Η άτακτη Αφροδίτη

Νομίζεις ότι είσαι Αιγόκερως; Βαθειά νυχτωμένη...

Νομίζεις ότι είσαι Αιγόκερως; Βαθειά νυχτωμένη…

Ξεχάστε τα ζώδια σύμφωνα με τη μέρα που γεννηθήκατε. Αυτά αναφέρονται μόνο στο πώς είστε και συμπεριφέρεστε στην καθημερινή σας ζωή. Στις σχέσεις, τον πρώτο λόγο έχει η Αφροδίτη.

Μιλάμε για τον πλανήτη και τη θέση που είχε την ημερομηνία που γεννηθήκατε που αντικατοπτρίζει τη στάση σας απέναντι στις σχέσεις και τον έρωτα.  Το ίδιο και για το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να ταιριάζεται υποτίθεται ζωδιακά, αλλά η Αφροδίτες σας να είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους ή το αντίθετο.

Μην χάνετε το χρόνο σας να ψάχνετε που είναι η Αφροδίτη σας σε άσχετα sites. Πηγαίνετε κατευθείαν στο: http://www.cafeastrology.com/venussignstables.html

Και για να μην ψάχνετε ακόμα περισσότερο, εδώ θα βρείτε τις ερμηνείες για την κάθε θέση της Αφροδίτης: http://www.cosmictelegram.gr/article/βιβλιοθήκη/εισαγωγικά/η-αφροδίτη-στα-ζώδια-και-τους-οίκους

Advertisements